retraite in klooster

lacordelle 15 jaar


 la cordelle op twitter bezoek de facebookpagina van La Cordelle

La Cordelle bestaat 15 jaar!

Misschien was je erbij, 15 jaar geleden, die zestiende september in de week waarin de schokkende aanslag op de Twin Towers had plaatsgevonden. Daar stonden we, een kleine honderd mensen, in de tuin van La Cordelle, en we lieten ballonnen op met onze vredeswensen. Velen hadden op allerlei manieren geholpen om deze plek in Cadzand te realiseren. Nu werd die feestelijk geopend en gezegend met de mooiste regenbogen die ooit boven Cadzand hebben gestaan.

Om de vijf jaar hebben we samen de lustra van La Cordelle gevierd. Ook dit jaar gaan we dat doen, maar deze keer op de plek waaraan we onze naam ontlenen: de kapel van La Cordelle, aan de voet van de berg van Vézélay in Bourgogne.
Het is de plek waar zich bijna 800 jaar geleden medebroeders van Franciscus vestigden. We maken er een kleine pelgrimage van, en wie wil kan dat op zijn of haar eigen wijze ook doen.
De afspraak is: we zien elkaar op zaterdag 17 september om 14.00 uur bij het grote houten kruis dat bij die kapel op de heuvel staat. Kom daar te voet heen, want er is geen parkeergelegenheid. Wij zorgen voor stokbrood, wijn, fris. We breken het brood en delen de beker. En we zingen en mediteren samen in de kapel.

Laat ons in verband met de voorbereiding uiterlijk 1 september even weten of je van plan bent om daar te zijn. Als je wilt kunnen we je ook adressen van logeergelegenheid in de buurt van La Cordelle geven. Mail ons dan even daarover.
Intussen zetten we in 2016/2017 als pelgrims in dit leven de reis ook in Cadzand weer voort met een scala aan mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en te inspireren, en om samen dansend, zingend en mediterend het leven te vieren. Het aanbod vind je in dit programmaboekje. Je bent hartelijk welkom!

>